Våra produkter i Scotland City Chambers

Våra produkter i Scotland City Chambers

När Andrew Paul underrättades om behovet av tester i rådhuset som byggdes på 1800-talet blev han exalterad! Resultatet blev en framgångsrik försäljning av Rawlplug`s R-KEMII polyesterankarmassa

Testerna som startade i januari 2020 och som framgångsrikt slutfördes, använde Andrew Rawlplug R-KEMII ankarmassa med M12x160 A4 gängstänger. Den professionella tekniska supporten har gjort det möjligt för våra produkter att användas av en entreprenör som är känd på den skotska marknaden – Saucer Solutions Ltd. Ankarmassan och gängstängerna fixerades i sandstenen som användes för att bygga den gigantiska byggnaden i Beaux-Arts-stil.

”Vi är mycket glada över att ha varit en del av ett så fantastiskt projekt eftersom det är så berömt och det kulturella värdet av rådhuset!” säger Niall Thompson, marknadschef Rawlplug Ltd.

City Chambers eller Rådhuset har fungerat som rådhus för Glasgow`s Kommunfullmäktige sedan 1996 och är en kategori A-listad byggnad, dvs. en del av Skottlands viktigaste arkitektoniska arv.

Rådhusets skönhet och stora storlek har väckt filmskaparnas intresse många gånger: byggnaden användes i scenografi för vissa filmer som gjordes på 1980-talet, till exempel ”En engelsman utomlands” och ”Heavenly Pursuits”, och mer nyligen också i TV-serien ”Outlander”.

Läs mer om R-KEMII

 

Gå till toppen