Om oss

Rawl Scandinavia AB är ett företag i Rawlplug-gruppen, som tillverkar och distribuerar infästning i nästan hela världen.

Rawlplug är företaget som uppfann och lanserade den första expanderande pluggen och det första metallankaret i världen. En sann pionjär inom infästning. Idag har vi en produktportfölj med mer än 30,000 artiklar av infästning byggindustrin, från lätta till dem allra tyngsta montagen.

Vår historia är grunden för att vi finns och för vår framtid

Rawlplug history

Rawlplug grundades i Storbritannien, det började 1910 när John Joseph Rawlings, företagets grundare, fick uppdraget att renovera the British Museum. Med dåtidens teknik var det inte möjligt att genomföra arbetet enligt uppdragsbeskrivningen. Elinstallationerna skulle göras så diskret- och med så lite störningar som möjligt. Det var då John Joseph Rawlings kom på idén med den första expanderande pluggen i världen.

Pluggen tillverkades av jutesnöre som doppades i en blandning av blod från djur och lim. Ett hål handborrades i väggen, pluggen placerades i hålet och man skruvade in en skruv i pluggen som då expanderade. På detta sätt så gjordes minimal påverkan på väggarna och det blev ett säkert och snyggt montage.

Uppfinningen var så revolutionerande att det snabbt blev en produkt som användes i många olika tillämpningar inom byggindustrin.

Varumärket Rawlplug registrerades 1912 och har blivit synonymt för säkerhet och kvalitet. När företaget ändrade namn från the Rawlplug Brothers till Rawlplug Limited Company Ltd. startade en era för infästningsindustrin, inte bara produktion och distribution utan också genuin produktspecifik teknisk support upprättades.

Rawlplug har funnits i 100 år och har utan tvivel skapat en image som expert inom området infästning. Även att företagets ägarstruktur har ändrats genom åren så har företaget alltid behållit sitt löfte till kunderna – att leverera ”state of the art” lösningar som går att lita på.

Vi på Rawl Scandinavia AB är stolta över Rawlplugs historia och att vi är med och bygger framtiden.

 

Vår breda produktportfölj kompletteras av service

Rawlplug Ltd. productsRawl Scandinavia AB tillhandahåller professionella verktyg som är dedikerade för Ingenjörer, vilket ger support i byggprojektets alla delar och faser från design till själva byggskedet. EasyFixBIM Rawlplug, Technical Helpdesc eller vårt Tekniska Bibliotek är en del av vad vi erbjuder. (klicka på nyckelorden så kommer du direkt till respektive del)

 

Gå till toppen