Byggnation av ett historiskt område i London med R-XPT-betongankare

Byggnation av ett historiskt område i London med R-XPT-betongankare

Charles Dickens beskrev hamnarna och flodområdena runt London verklighetstroget i ”Lysande Utsikter”. En multifunktionell byggnad som heter Orchard Wharf byggs nu i det historiska East India Docks-området med R-XPT-betongankare.
Orchard Wharf är sammarbete  mellan O’Shea och Galliard Homes, förlagd på den västra stranden av floden Lea, på en plats där de historiska ostindiska bryggorna befann sig tidigare. Efter planerat slutförande 2021 kommer Orchard Wharf att bestå av ett 23-vånings torn och intilliggande trapphus som skapar en kaskadeffekt med en mycket intressant arkitektonisk utforming.

Det var där som Peter Gordon, Adrian Jones och Richard Lockwood från Rawlplug Ltd utförde tekniska tester i olika konstruktionsfaser med Rawlplugs R-XPT M8 och M10 betongankare i icke-sprucken betong. Resultatet blev en framgång! Faktum är att Rawlplugs produkter visade sig fungera mycket bra i panelstrukturer, t.ex. till att installera fönsterkarmar.

”Vi var mycket glada över att etablera ett varaktigt samarbete med ett spännande projekt som det här. Vi gjorde därför allt för att ge entreprenören full teknisk support och rådgivning angående produktval, säger Niall Thompson.

Byggnationen kommer att omfatta 338 lägenheter med ett, två och tre sovrum samt takvåningar med två våningar. De boende kommer att ha tillgång till kaféer, butiker, innergårdar och omfattande rekreationsområden.

Se mer om R-XPT betongankare

Gå till toppen