R-FFS – fasadpluggen med den kortaste insticksdjupet

R-FFS – fasadpluggen med den kortaste insticksdjupet

Arbeta upp till 15 gånger snabbare (jämfört med traditionell montering)

UNIVERSIELL INFÄSTNING

Den unika expansionszonen garanterar optimalt förankringsdjup, vilket garanterar högsta lastkapacitet. Tack vare detta kan den användas i alla typer av underlag. Snabb montering säkerställs genom grund förankring – endast 40 mm i betong och massivt tegel * och 50 mm i andra material. R-FFS kan också användas utomhus med hjälp av en bituminös beläggning – vilket bekräftas i den europeiska tekniska bedömningen (ETA). Den extra kraftiga flänsen utesluter kontaktkorrosion mellan skruven och konstruktionsmaterialet (aluminium eller stål)

SÄKERHET

Den nya R-FFS Rawlplug-fasadpluggen uppfyller inte bara alla krav i laboratorietester utan fungerar också under de tuffaste konstruktionsförhållandena. Tack vare de tekniska parametrar som bekräftats i ETA och brandmotstånd R90 är det lösning för de mest krävande infästningarana.

 

 

 

SNABB +40%

Det kortaste förankringsdjupet begränsat till 40 mm i fasta material, förkortad borrtid och kostnadseffektivitet eftersom borrhållet är grundare. Dessutom finns möjligheten att använda en hammare då minskar monteringstiden med 40%.
* massivt tegel baserat på RAD-data, 50 mm förankring enligt data i ETA

 

 

 

HÖG STYRKA

Hög hållfasthet tack vare den förtjockade skruven och användningen av stålkvalitet 6.8. Detta är särskilt viktigt vid installation av ventilerade fasader och andra strukturer som utsätts för stora krafter.

 

 

 

 

MÅNGSIDIGHET

Expansionszonernas innovativa design möjliggör arbete i de flesta underlag (A, B, C, D). Detta möjliggör användning av samma fästelement för montering av konstruktioner så som ventilerade fasader, oavsett mängd – både i armerad betong eller massiva och ihåliga murade underlag.

 

 

 

Funktioner:

  • Två infästningsdjup 40/50mm för snabb installation
  • FFS har högt brandmotstånd vid brand upp till 90 minuter i betong
  • Stansverktyg för att öka prestandan i lättbetong
  • Höga styrkeparametrar bekräftade av fullständig dokumentation
  • Hög styrka på grund av 6.8 stål
  • R-FFS kan användas utomhus med hjälp av bitumen
  • Stort användningsområde (A,B,C,D)

 

Installation:

Concrete and solid substrates (A,B,C)


Aerated concrete (D)

Applikationer

Ventilerade fasader
Hög lastkapacitet, 40 mm förankring, passar i många certifierade material, A1 brandklassad enligt R90 gör R-FFS idealisk till att fästa fasader. Snabb installation tack vare stansverktyget i lättbetong påskyndar arbetet avsevärt.

Fönsterkarmar 
Tack vare snabbt och lätt montage passar det utmärkt till fönsterkarmar.

Balustrader och räcken 
Hög lastkapacititet och användningen av ståll i klass 6.8 rekommenderas den till lätta stål strukturer så som balustrader, räcken och franska fönster.

Garagedörrar 
Med hög lastkapacitet passar den utmärkt till garagedörrar.

Dörrkarmar
Med det kortaste borrdjupet går arbetet snabbt och smidigt

Träkonstruktioner
Det möjliggör montering av träkonstruktioner och material upp till 80 mm.

Lätt infästning
Idealisk för hemmabruk – montering av parabol, TV, skåp och hyllor.

 

Beställ R-FFS nu!

 

 

Gå till toppen