R-PROCUT® – träskruvar.

R-PROCUT® – träskruvar.

Hej Alla!

Rawlplug lanserar R-PROCUT® – ett nytt komplett sortiment av träskruvar. Unika fästelement, med sina egenskaper och kvalitet, kommer säkert att öppna dörren för nya kunder och kommer säkerligen skaffa dig fler. PROCUT-träskruvar är baserade på ett patent utformat för att arbeta i trä, med respekt för träets naturliga egenskaper och användning i det fantastiska materialet med hög hållfasthet, vilket har lett till skapandet av många innovativa lösningar som ingår i denna unika produktserie. Om man jämför det nya sortimentet av skruvar med sina föregångare ser du många nya detaljer samt modifieringar av kända funktioner från nuvarande R-TS / R-CS-sortimentet, dvs R-PTX / R-PTK i det nya sortimentet.

 

Utmärkta axiella parametrar

Den första grundläggande skillnaden är utformningen av spetsen som, tack vare sin skarpa utformning, snabbt fäster skruven i trä och träbaserade material. Till skillnad från de lösningar som är populära på marknaden hittar du dock inte en fräs bakom spetsen, vilket gör det enkelt att driva in skruven i träet, genom att helt enkelt borra ett hål i materialet. Istället på fräsens plats hittar du tvärgående skåror som begränsar borrningen och istället sprider fibrerna till sidorna, vilket skapar en plats för skruven och en ny gänga med speciellt valda vinklar och konturer, vilket ger utmärkta utdragsvärden.

 

 

 

Snabbare och säkrare montage

En annan skillnad är fräspunkten, d.v.s: skäret ligger ovanför gängan på skruvar med partiell gänga – den har en betydligt sänkt profil, tack vare vilken den vidgar sig hålet, vilket begränsar friktionen på skruvens yta, utan onödig ökning av åtdragningsmomentet, vilket påskyndar och underlättar montaget.

 

 

 

 

Nya möjligheter för försäljning av skruv

När vi ändå pratar om gängor är det värt att uppmärksamma våra helt nya helgängade skruvar i vår produktportfölj. Dessa kommer vara tillgängliga under första kvartalet 2021 och kommer att öppna upp nya möjligheter för oss att samarbeta med konstruktörer specialiserade på träkonstruktioner och med entreprenörer som utför sådana projekt.

 

 

 

 

Många varianter

PROCUT kommer I följande versioner: 

Delgängad med försänkt huvud – R-PTX – kännetecknas av innovativa skåror under huvudet som innehåller överflödiga materialfibrer under installationen, vilket saktar ner skruven under monteringen, vilket möjliggör en perfekt jämn finish i nivå med ytan (Tillgänglig nu).

 

 

 

 

 

 

Det stora skruvhuvudet (R-PTK) med en ökad diameter som ger kraftigare klämkraft och ökad fästkapacitet (Tillgänglig under Mars 2021).

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgängad med försänkt huvud (R-PVS), möjliggör en smidig installation i nivå med ytan på underlaget och ger en förstärkning för både träet och fixtur (Tillgänglig under Mars 2021).

 

 

 

 

 

 

 

 


Helgängad med cylindriskt huvud (R-PVZ), vilket gör det möjligt att driva ner i träet för att fungera som en förstärkning, med möjlighet att arbeta med endast skruven som den enda förstärkningen (Tillgänglig under Mars 2021).

 

 

 

 

 

 

 

Det cylindriska huvudet kommer också att finnas i en variant med dubbel gänga (R-PCZ), vilket kännetecknas av olika stigningsförhållande mellan de båda gängorna, vilket gör att du kan skapa ytterligare klämkraft samtidigt som du låter den sjunka ner i underlaget! Det är en oöverträffad lösning som gör det möjligt att installera i många nya applikationer (Tillgänglig under April 2021).

 

 

 

 

 

 

En perfekt förbindelse

Alla skruvvarianter är utrustade med ett speciellt format T-spår med lägre tolerans, vilket i kombination med det nya RT-BIT-T-bitsortimentet möjliggör optimal, stabil överföring av åtdragningsmomentet till skruven, dvs. säker, enkelt och exakt infästning.

 

 


Sammanfattningsvis skruvar de nya skruvarna in snabbare, med mindre kraft, vilket ger högre lastkapacitet, och tack vare många varianter kan de användas i ett brett spektrum av nya applikationer. Det nya erbjudandet kombineras perfekt med de nyligen introducerade batterimaskinerna och tillbehören, liksom andra produkter som är avsedda för träapplikationer, vilket skapar ett erbjudande skräddarsytt för behoven hos entreprenörer som arbetar med takläggning, snickeri och efterbehandling i träapplikationer. Snart kommer en ny utbildning och flera tjänster att läggas till i produktutbudet och kunskapsbasen, inklusive beräkningsmodulen för installationer i träkonstruktioner i EasyFix, vilket skapar ett komplett erbjudande som liknar Rawlplug-betongexpandrar eller isoleringsfästen.

 

 

 

 

 

 

Vi bjuder in dig till regelbundna webbseminarier om PROCUT, som kommer att äga rum under hela året. Du kan anmäla dig till det på vår hemsida rawlplug.com . 

Som alltid när vi säljer en ny produkt har vi förberett en uppsättning säljverktyg åt dig, vars roll är att stödja försäljning och utbilda dig om funktionalitet och olika sätt att använda produkten. Kontakta vårt säljteam för att få tillgång till dem.

Den nya kategorin konstruktionsskruvar underlättar till ökad prestanda i ett brett utbud av applikationer på alla byggarbetsplatser där fästanordningar för träunderlag krävs. Dessa applikationer är tillgängliga i vår dedikerade, skräddarsydda beräkningsprogramvara för följande typer av anslutningar:

1. Allmän installation
2. Huvud och sekundär regelsupport
3. Nockregelsupport
4. Förstärkningssupport
5. Takjälkesupport

Europeiska tekniska bedömningen ETA pågår fortfarande och vi kommer att meddela dig så snart den är klar.

De nya skruvarna är början på en ny era, tack vare vilken vi kommer att kunna öka andelen av Rawlplugs försäljning på trämarknaderna, bygga relationer med nya kunder och ändra maktbalansen i fästindustrin. Vi räknar med feedback från dig och uppmuntrar dig att kontakta oss för tekniska frågor. Vi hjälper dig med eventuella tvivel och berättar mer om det nya R-PROCUT-sortimentet.
– Rawlplug Team

Gå till toppen